maanantai 5. elokuuta 2013

Kesäkurpitsapitsa

Jännittävää elokuuta :)!

Useat ihmiset palailevat nyt töihin, mutta meillä odotellaan vain uutta perheenjäsentä. Nopea ja helppo iltapala tulee tällaisinakin hetkinä tarpeeseen. Löytyipä kiva idea mieheni muistista, kun mietimme mitä kaikkea kasvimaamme kesäkurpitsoista voisikaan valmistaa! Tämä sopii hyvin viljaa vältteleville ihmisille, mutta pääsee kuitenkin mukavasti pitsan makuun. 

Tarvitset pellilliseen:

1 ison kesäkurpitsa (löytyi meidän omalta kasvimaalta :))
tomaattisosetta ja tomaatteja 4-5
sipulia
tonnikalaa/jauhelihaa tms. mitä täytettä haluat laittaa
mausteita maun mukaan (esim. basilika, valkosipuli, suola, mustapppuri)
Runsaasti juustoraastetta pinnalle

Kuutioi kesäkurpitsa ja asettele pellin pohjalle leivinpaperille. Päälle voi laittaa kostukkeeksi vähän oliiviöljyä, tomaattisosetta ja viipaloida tomaatteja. Heittelin sitten sipulia sekaan ja tonnikalaa tällä kertaa. Maustoin tekeleen basilikalla, suolalla ja pippurilla ja ripottelin päälle runsaasti mozzarella-juustoraastetta. Lopuksi pelti uuniin n. 200-asteeseen 15 minuutiksi. Jos vaan maltat, kannattaa antaa vähän vetäytyä ja jäähtyä. Tulipa herkullista! Kuva pitsasta ei nyt suostunut latautumaan, mutta yritän myöhemmin uudestaan.

Tässä pienen pieni kasvimaani, joka on tuottanut urheasti valtavia kesäkurpitsoja ja runsaasti salaattia tänä kesänä, vaikka muu sato on jäänyt vaisuksi. Meillä on ollut etanien kanssa kisaa, kumpi ehtii apajille ensin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti