tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pitkästä aikaa punttisalilla

Olen jotenkin kaipaillut sitä hyvää oloa, mikä kunnon treenistä tulee useammaksi päiväksi. Hormonit lähtevät hyrräämään ja kroppa herää taas eloon. Erityisesti salitreenin jälkeen olo on vahva ja tietenkin hetken myös kipeä, jos tekee kunnon treenin eikä lipsu viimeisistä toistoista. Itselläni on nyt useamman vuoden tauko ollut salilla käymisestä, mutta yllätyksekseni täytyy sanoa, ettei se tuntunut missään. Kiitos siitä kuuluu Method Putkisto treeneille, joissa olen viime syksystä käynyt säännöllisesti. Kehoni on niin hyvässä kunnossa ja lihakset lähempänä optimipituuttaan, että voimaakin on aiempaa paljon enemmän. Sain tästä punttisalikokemuksesta hurjasti inspiraatiota ja niin hyvät fiilikset, etten voi olla käymättä nyt säännöllisesti "vääntämässä rautaa". Olo pursuaa energiaa taas! Ruokakin maistui aivan toisella tavalla, kun lihakset vaativat terveellistä energiaa rakennusaineeksi. Nautin olosta ja hymy on herkässä, mihin tosin osin on syynä myös kevättä enteilevä auringonpaiste.

Näin pitkän tauon jälkeen päätin edetä kuntosaliharrastuksen kanssa maltillisesti. Tässä on minun treeniohjelmani koko keholle, jonka tein viimeksi ja jota aion nyt joitakin viikkoja noudattaa. Tämä voisi sopia hyvin ihan vasta-alkajillekin, kunnes uskaltaa tai haluaa siirtyä dynaamisempiin harjoituksiin. Itse välttelen tylsistymistä salilla välttämällä yli 12 toiston sarjoja - teen mieluummin hitusen lyhyemmän sarjan hieman isommilla painoilla. Mutta sarjat kannattaa aina suunnitella sen mukaan, minkälaisia tuloksia haluaa: voimaa vai kestävyyttä. Tämä on tällainen lyhyt ja tehokas kiireisellekin sopiva setti, reilusti alle tunnissa sisään ja ulos salilta:

Alkulämmittely (pyörällä 10 min)

1.Jalkakyykky 3*12
2.Ylätalja 3*12
3.Takareisi laitteessa3*12
4.Pec dec tai penkkipunnerrus 3*12
5.vatsat ( vaihdellen, vapaa tyyli) 3*15
6.selät (vapaa tyyli) 3*15

Loppujäähdyttelyt ja lyhyet venyttelyt päälle olisi vielä suositeltavaa.

Mä fillaroin kotiin punttiskokeilun jälkeen ihanissa tunnelmissa - olo oli väsynyt ja onnellinen! Venyttelyt jäi kyllä tekemttä, mutta tästä tuli joka tapauksessa mun tämän kevään uusi harrastus. Täysin koukussa jo kerrasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti