perjantai 10. heinäkuuta 2015

Liikkua vai laiskotella?

Lomalla on aikaa tehdä hyvin molempia. On aikaa liikkua, on aikaa laiskotella. Itse innostuin lomaliikunnasta niin kovin, että jouduin laittamaan itseni taas laiskottelumoodiin muutamaksi päiväksi. En ollut ehtinyt palautua edellisestä liikuntajutusta ja liikunnasta tuli hieman pakkopullaa.

Intoa puhkuen loman alussa päätin tehdä tästä oikein sporttisen mökkilomaleirin. Kokeilin ensin uusimman Fit-lehden pakarakuntopiiriä, joka osoittautui oikein tehokkaaksi. Lisäksi koikkelehdin Fit:in ohjeiden mukaisesti mökin portaita niin kinkat, loikat kuin tasatassut, mitkä sujuivat pienen tunnustelun jälkeen yllättävän kivasti. Seuraavina päivinä rullailin Ukin sähköjopolla reippaan 10 km lenkin pariin kertaan mökin mäkimaastoissa, mikä osoittautui todelliseksi hikiliikunnaksi. Lopulta innostuin vielä juoksemaan vetoja, vaikken ole lenkkeillyt saati juossut ainakaan muutamaan vuoteen. Ai niin ja olihan niitä kajakkiretkiäkin muutama... tai vähän enemmän... Joten ei ihme, että hieman väsähdin tämän puolentoista viikkoisen liikuntamäärän jälkeen.


  

Muutaman päivän loma ja hyvin syöminen (ja lettukestit ;)) kuitenkin auttoi palautumisessa - onneksi!

 


Mökkiloma alkaa olla nyt meidän perheeltä lopuillaan tällä erää. Muistini virkistyi taas kerran, kuinka tärkeää onkaan TASAPAINO levon ja liikunnan suhteen. Hyviä tuloksia kuntoilussa ei saavuteta nopeasti, kuten tiedetään. Adios ja kuunnellaanhan kehoa lukijaystäväiseni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti