torstai 16. heinäkuuta 2015

Pieniä muutoksia aterioille

Syksy tuo elämääni isoja muutoksia. Pikku-E lähtee päiväkotiin ja minä töihin. Auttamatta arki on kiireisempää. Kiire on usein se konna, joka saa meidät syömään harvemmin ja nälissämme turvautumaan höttöisiin pikapurtaviin. Haluaisin kovasti säilyttää energisen olotilan myös kiireen keskellä ja olenkin sen vuoksi päättänyt panostaa ruokailutottumuksiin. Eikä harmittaisi, vaikka samalla pari kiloa karisisi pois, jotka ovat yhä vyötärölläni raskauden jäljiltä.

 Olen tehnyt pieniä muutoksia ruokailutottumuksiini eli käytännössä pyrkinyt lisäämään hyviä asioita (vihannekset, marjat, hedelmät) aterioille. Huomasin nopeasti näiden muutosten myötä energian taas lisääntyneen! Nykyään aamuni alkaa usein kaurapuurolla marjojen ja raejuuston tai keitetyn munan kera ja kylkeen teen mieluusti hedelmäisen vihersmoothien. Lounaaksi kelpaa hyvin salaatti. Suosikki väli- tai iltapalani on rahka-luonnonjogurtti-marjat-pähkinät tyyppinen sekoitus. Muutoin pyrin syömään puhdasta ruokaa, salaatteja ja höyrytettyjä vihanneksia ja kalaa, kanaa tai lihaa kesällä usein grillistä. Leivät jätin nyt kokonaan ja jos mutustamisen halu iskee, otan riisikakun sen sijaan.
 
Pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaiseksi!!! Jipii! Oletko huomannut, minkälainen ravinto saa sinut pirteäksi? Tässä minun piristysruokiani!




 
 
 
 
Kesäkurpitsa-tonnikala pitsa. Ohje löytyy blogista aiemmista postauksistani.

 


Mun ja mieheni uusi harrastus on, että menemme silloin tällöin kakku- tai leivoskahveille herkuttelemaan - nam :). Vaikkei siitä keho välttämättä piristy niin mieli satunnaisesta herkuttelusta sitäkin enemmän. Nautinnollista kesäpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti