keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Mahtipontinen marraskuu




Marraskuu - inhokkikuukauteni. Tällä kertaa sillä ei ole väliä, sillä sallin itseni jäädä kotiin ja puuhailla niitä näitä. Uloskaan ei huvita - ihmekös tuo, kun olemme verhoutuneita pimeään säkkiin. Mieli ja keho kaipaavat tukevampaa syötävää. Ja lämpimiä teekupposia toisensa perään: vihreää, rooibosta, pakurikääpää ja yrttiteetä. Sohvannurkassa vilttiin kääriytyneenä köllöttelyä blogisivustoja selaillen. Hetkeen uppoutuen on helppoa unohtaa ympäröivä maailma ja tunnelmoida kynttilöiden valossa.

Pimellä ja kylmällä päivän käynnistävä tuhdinsorttinen aamiainen paleotyyliin :).



Kroppa saattaa kaivata lämmintäruokaa päivällä. Höyrytettyä bataattia, lanttua, porkkanaa ja suosikkiani ruusukaalia. Mustapippuria ja pinjansiemeniä mausteeksi.

 
 
On kiva leipoa keksejä ja maistaa niitä tuoreen mantelimaidon kanssa. Sekoitin taikinaan vähän fiilispohjalta kaurahiutaleita, porkkanaraastetta, pilkottuja taateleita, lorauksen vettä, jauhettuja manteleita ja mulperinmarjoja. Sekoitin tehosekottimella ja litistin pallerot pellille. Kauraporkkanalastut kuivuivat uunissa yönyli. Viipyivät hieman liian pitkään uunissa, joten olivat ehtineet kuivua hitusen liikaa. Kyllä, maistan niitä, vaikka kaura on minulle harvinainen ruoka-aine. Kuitenkin makoisan makuisia. Porkkanan sijasta omenakin voisi olla kiva ja kanelia mausteeksi.



Kellojen siirtäminen on varma merkki syvimmästä syksystä. Kaamos vaivaa ja sen tietää mm. hillittömästä suklaahimosta. Aiemmilta vuosilta viisastuneena tiedän, että saan huimasti lisää virtaa urheilusta. Pikkusporttailu karkottaa myös herkkujen hamuamisen. Kunnon hikoilu nostattaa auringonvajeesta laimentuneet endorfiinit taas uusille tasoille ja takaa euforian. Punttikselle siis! Matkalla saa boonuksena keuhkonsa täyteen raitista ilmaa.

Sitten ladataan vielä tuorepuurolla massu, niin uni tulee taatusti.



Ohje: 1 rkl liuotettuja chia-siemeniä ja liuotusvettä, 1/2 dl liuotettuja manteleita, 1 rkl liuotettuja seesaminsiemeniä, mustikkaa ja vadelmaa pakkasesta, pilkottu luomubanaani. Nämä kaikki sekaisin vaikka tehosekoittimella. Koristellaan tällä kertaa tummalla kaakaojauheella. Kauniita unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti