keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Pirtsakat sitruunaleivokset

Hiphei! Aika avata blogini reseptiarkisto. Työkaverini kyseli vähähiilarisen piirakkapohjan ohjeita, joten tässäpä yksi. Raakaherkkujen valmistaminen on helppoa, hauskaa ja nopeaa! Nämä sitruunapiiraat valmistuivat kymmenessä minuutissa. Alkuperäinen resepti on Erica Palmcrantz Azizin ja Irmela Liljan limepiiraan ohje RAW FOOD -kirjasta. Muokkasin sitä hieman niin, ettei kauppaan tarvinnut lähteä ja sain käytettyä kaapeistani löytyviä aineksia. Itse käytin vain kolmasosan ohjeen aineksista ja tein piiraan sijaan pieniä leivoksia muffinssimuotteihin. Niitä tuli 4 kappaletta. Tällä alkuperäisellä ohjeella saat koko piiraan tai n. 12 leivosta.

Pohja:
3 dl pekaanipähkinöitä
1/2 tl luomuvaniljajauhetta
2 rkl hunajaa

Täyte:
9 dl cashewpähkinöitä
sitruunan mehu
sitruunan raastettu kuori
1,5 dl vettä
6 rkl kookosöljyä
4 rkl hunajaa¨

1. Hienonna pekaanipähkinät jauheeksi. Lisää vaniljajauhe ja hunaja ja hienonna edelleen.
2. Taputa taikina ohueksi kerrokseksi piirasvuoan pohjalle.
3. Hienonna Cashew-pähkinät tehosekoittimessa. Lisää sitruunamehu ja -raaste. Hienonna edelleen ja lisää vettä hiljalleen niin, että seoksesta tulee kermaisen pehmeä.
4. Lisää kookosöljy ja hunaja. Sekoita.
5. Levitä täyte piirasvuoan pohjalle ja koristele esim. sitruunaviipaleilla. (Itse käytin tällä kertaa Carob-jauhetta ja mulperi-marjoja)
6. Nosta piiras kylmään pariksi tunniksi ennen tarjoilua ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti