sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Nopea ja helppo kalkkunabataattisetti

Tässä pikainen ja superhelppo, mutta taatusti täyttävä ja maukas illallinen itämaisin maustein. Sopii vaikka liikunnan jälkeen syötäväksi nälkäiselle, koska bataatti täyttää myös hiilarivarastoja. Tein tämän yhtenä arki-iltana lähinnä kokoamalla kaapista kaikkea, mitä sieltä löytyi. Aikaa tekemiseen meni noin 15 minuuttia. Ohjeen määrät riittivät meidän kotona kolmeen isoon annokseen. Suosin ruoissani mahdollisimman paljon luomua, vaikkei sitä erikseen joka aineksen kohdalla mainita.
 
2 kpl bataattia 
4 kokonaista kalkkunafilettä
1 parsakaali
1 kukkakaali
1 tlk kookosmaitoa
punaista currytahnaa
kurkumaa
inkivääriä
chiliä
laadukasta suolaa
oliiviöljyä paistamiseen
persiljaa koristeeksi
 
Pese ja pilko kukka- ja parsakaali. Kuori ja pilko bataatti. Laita vihannekset höyryttymään kattilaan. Leikkaa kalkkuna tai muu käyttämäsi liha/kana sopiviksi suikaleiksi ja paista öljyssä. Kaada kookosmaito kalkkunan kastikkeeksi ja lämmitä vielä hieman. Mausta mieltymyksesi mukaan. Kastikkeesta tulee näin melko vetistä, joten tarjoilin sen keittolautasesta, jonne kauhoin kalkkunakookoskastiketta vihannespedille. Koristele yrteillä ja herkuttele :).

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti