tiistai 6. marraskuuta 2012

Karkkipäivä osa 1: lumoavat lakupallerot

Oli vähän työpaikan kahvihuoneessa puhetta siitä, että kaamos lisää herkutteluntarvetta. No niinhän se luonnollisesti menee, kun aivot kaipaavat endorfiineja. Tässä helppo raakaherkku karkkien tilalle. Tein niitä hitusen RAW FOOD -kirjan ohjeita soveltaen. Lakritsia on käytetty ennen vanhaa terveyttä edistävvänä rohtona. Tämän reseptin toteuttajan ei tarvitse potea syyllisyyttä herkuttelusta laisinkaan, kun valmistaa laadukkaista aineksista namunsa itse. Ja mukavia fiiliksiäkin on luvassa jo valmistamisvaiheessa - itse ainakin nautin tällaisten pikkuluomiksien väkertämisestä. Lupaan, että maistuvat oikeasti lakulle :). Ohjeesta tulee n. 10 namupalaa.
 
2 dl saksanpähkinöitä
2 rkl carobjauhetta (tai tummaa suklaajauhetta, jos haluaa suklaalaku -yhdistelmän)
hieman suolaa
1 rkl kookosöljyä
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl lakritsinjuurijauhetta tai vähän enemmän lakritsijauhetta
 
1. Hienonna pähkinät jauheeksi.
2. Lisä muut ainekset ja hienonna uudelleen.
3. Maista ja lisää tarvittaessa lakun makua.
4. Pyörittele palloiksi. Sitten herkuttelemaan!
 
Säilyivät jääkaapissani n. viikon.
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti