sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Karkkipäivä osa 2: appelsiinisuklaa

Tässä herkullinen ja helppo raakasuklaaohje vaikka isänpäivän iloksi:

1 dl kaakaovoita
1/2 dl kookosöljyä
5-6 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl agaavesiirappia
Raastettua appelsiinin kuorta

Ensin paloittele kaakaovoi pikkupaloiksi ja sulata. Lisää kokosöljy voihin ja sekoittele hyvin. Lisää vielä kaakaojauhe ja agaavesiirappi. Taas sekoitetaan. Raasta vielä pestyn appelsiinin kuorta mausteeksi. Kaada seos esim. jääpalalokerikkoon tai muotteihin ja nosta jääkaappiin. Se jähmettyy noin 2 tunnissa, mutta jos himo on hirmuinen pakastin nopeuttaa jähmettymistä :).



Silikonimuotti toimii kivasti suklaanvalmistuspuuhiin. Tämä suklaamuna ja tipu valmistuivat pääsiäismuotissani, vaikka syksy vasta onkin. Alkuperäinen kaakaon maku on ihanan vahva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti