maanantai 5. marraskuuta 2012

NLP ja muutos

Nykyään muutos on jatkuvaa. Muutetaan asuinpaikkaa, vaihdetaan puolisoa, työpaikkaa, kouluttaudutaan uuteen ammattiin, vaihdetaan ruokavaliota, aloitetaan uusia harrastuksia, välillä masennutaan tai uuvutaan, välillä sairastutaan tai parannutaan jne. Ihmiset, jotka osaavat sopeutua muutokseen ja saavat omat vahvuutensa käyttöönsä muutosten pyörteissä pärjäävät parhaiten.

Ihmisten aivot toimivat niin, että yleensä uudet asiat pelottavat. Itsensä voi kuitenkin opettaa nauttimaan kehittymisestä ja muutoksista. Itse olen viime aikoina ollut kiinnostunut Neuro-Linguistic Programmingista eli NLP:sta osin työni takia ja osin itseäni varten. NLP:ia opiskelemalla saa käyttökelpoisia, konkreettisia ja hauskoja keinoja oman toiminnan ohjauksen ja itsesäätelyn tueksi. Tällaisista taidoista voi hyötyä meistä jokainen! Toiminnan ohjaus on nimenomaan nykymaailmassa ihmisen sellainen elintärkeä taito, jonka avulla suunnittelemme ja aloitamme tekemisen, toimimme loppuunasti, arvioimme toimintaamme, rajaamme ylimääräisiä asioita ja sopeudumme tarvittaessa vaihteleviin tilanteisiin. Tätä itsensä ohjaamisen taitoa voi jatkuvasti kehittää, sillä aivot muokkautuvat käytössä.

Olen päättänyt suunnata NLP-peruskurssille ensi keväänä, ja odotan viikon NLP-pläjäystä innolla. Tässä NLP-opiston nettisivuilta lukemiani elämän sääntöjä, joiden näkeminen hymyilytti minua tänään. Jos elämässä edes sääntöjä tulee olla, niin nämä ovat mielestän parhaasta päästä! :)


Life’s 6 rules:

1 Trust yourself (Who do you want to be?)

2 Break the rules (Think outside the box)

3 Don´t be afraid to fail (Keep pushing yourself)

4 Don’t listen to naysayers (pay no attention to them)

5 work your butt off (no pain no gain)

6 give something back (helping people gives you satisfaction)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti